Grupul german Opel vrea sa lanseze un autoturism electric de oras, pentru a intra pe o piata cu potential ridicat, a anuntat presedintele grupului, citat de AFP.

"Ne gandim la un vehicul electric mic", a declarat directorul Opel, Nick Reilly, pentru publicatia garmana Bild am Sonntag. "Credem ca este un potential puternic de crestere in orasele din intreaga lume", a adaugat el, estimand ca "mai multe guverne vor oferi sustinere fiscala pentru acest tip de autoturism".

Un purtator de cuvant al Opel a declarat ca noul model, ce ar putea fi mai mic decat Corsa, ar putea fi lansat in trei ani, atat in varianta electrica, cat si in varianta cu motorizare normala, informeaza NewsIn.

Afectat de scaderea vanzarilor, Opel a anuntat in aceasta luna un plan de restructurare, ce include un apel la tarile in care se afla uzine Opel si Vauxhall, pentru ajutoare de stat de 2,7 miliarde euro.

Opel a anuntat ca, pana in 2014, vrea sa investeasca 11 miliarde euro in modele noi si tehnologii mai ecologice.

Primul model electric dezvoltat de Opel, Ampera, urmeaza sa fie lansat in 2011. Rotile sunt alimentate exclusiv de un motor electric, cu un mic motor pe combustibil integrat pentru reincarcarea bateriilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.