Odata cu venirea dezghetului si topirea zapezii de pe sosele, au rasarit tot mai multe gropi din ce in ce mai greu de evitat de catre soferi. In mod normal, acestea ar trebui semnalizate de catre drumari pana in momentul astuparii lor, dar avand in vedere ca numarul lor este foarte mare, semnalizarea devine practic imposibila. Intre timp, firmele de asigurari sunt asaltate de dosare privind avariile petrecute in trafic din cauza gropilor din carosabil.

“In mod cert a crescut numarul de daune din cauza gropilor. Este dificil sa facem o estimare, pentru ca dosarele nu sunt inregistrate separat in functie de cauze” a declarat Catalin Stroe, director de vanzari Asirom, citat de InCont.ro.

Practic, daca ai ghinionul sa iti strici masina din cauza unei gropi, te duci la compania de asigurari cu care ai incheiata polita obligatorie si iti va fi deschis dosar de dauna. Dosarul va fi analizat de asigurator, iar in cazul in care va fi aprobat, masina va fi reparata pe banii companiei de asigurari.

De asemenea, daca intri cu masina intr-o groapa si ti-o avariezi, compania de asigurari unde ai polita RCA te despagubeste, dupa care va incepe demersurile de recuperare a banilor de la Regia de drumuri sau la primaria unde s-a petrecut evenimentul. In cele mai multe cazuri banii nu pot fi recuperati decat in urma unui proces la Tribunal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.