A fost prezentat la Miami si este numit "cel mai sportiv model din clasa de lux". Este vorba de noul Audi A8, ce apare cu o imagine aparte datorata stilului mai dur al luminilor de zi.

In rest, modelul pare ceva mai putin masiv fata de precedenta generatie, datorita caroseriei mai aerodinamice si stopurilor asemanatoare cu cele ale modelului A5 Sportback.

Noul A8 masoara 5.137 milimetri lungime si 1.460 milimetri inaltime, aceasta fiind mai redusa decat la competitorii germani, ideea fiind ca masina sa fie cat mai aerodinamica. Astfel, caroseria este construita, in parte, din aluminiu, iar blocurile optice se bazeaza in totalitate pe tehnologia LED, scrie Sotto.

Interiorul vine cu un stil impecabil pentru cei care iubesc stilul Audi si tehnologia afisata. Multele comenzi sunt amplasate in josul consolei centrale cu un schimbator complet nou si o forma interesanta, ce imita maneta de comanda a unui yacht. Plus o multime de sisteme care tin pasul cu concurenta: sistem de asistare la rularea pe timp de noapte, sistem de detectare a pietonilor pe timp de noapte si tot felul de alte sisteme de siguranta activa. Sistemul MMI este unul mai avansat, controland mai multe functii, dar mai usor de folosit, spun cei de la Audi.

Modelul va mai fi disponibil si un TDI V6 de 3 litri, care produce 250 cai putere si 550 Nm si care este oferit cu sistem Stop/Start. Acet motor consuma in medie 6,6 l/100 km si permite masinii sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 6,6 secunde. Ulterior va fi oferita si oversiune de 204 cai putere a acestui motor, cu tractiune doar pe puntea fata.

Bolidul va fi disponibil pe piata anul viitor, dar inca nu se stiu preturile.

Nu rata galeria foto! Click aici!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.