Indiferent de tipul creditarii, decizia de a te indatora pe termen lung intr-o perioada de criza trebuie gandita cu foarte multa responsabilitate. Pentru cei hotarati sa-si faca cadou de sarbatori masina visata, iata cele mai avantajoase credite in lei de pe piata financiar-bancara romaneasca.
Pentru realizarea acestui top a fost aleasa o valoare maxima a autoturismului de 10.000 euro (aproximativ 43.000 lei) si o perioada de rambursare de 5 ani.
  1. Pe primul loc se afla produsul dedicat de creditare oferit de CEC Bank. Cu o valoare a DAE de 13,90%, la un credit acordat de 43.000 lei se vor plati la finalul celor cinci ani 58.465 lei. Adica pe langa creditul in sine, persoana care contracteaza creditul va mai plati si peste 15.000 lei - dobanda perceputa de banca, scrie Money.ro.
  2. Garanti Bank ocupa locurile 2-3 ale topului Money.ro cu doua produse de creditare dedicate. Aici insa intervine in discutie alegerea unei dobanzi fixe sau a uneia variabile. Creditul auto cu DAE de 15,95% se pozitioneaza pe locul 2 in top, dar prezinta riscul cresterii dobanzii in viitor. Este mai preferabil sa alegem o dobanda fixa pentru toata perioada creditarii, cum e cazul ofertei Garanti Bank care se claseaza pe locul trei al topului, cu o dobanda fixa DAE de 16,4%. Trebuie insa sa dam dovada de precautie, in acest caz dobanda fixa fiind valabila in primul an.


Restul topului il gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.