Constructorul ceh de automobile Skoda va produce incepand din 2012 un model low-cost, care va fi concurent cu brandul romanesc Dacia, potrivit publicatiei britanice Autocar.
Directorul executiv Skoda, Reinhard Jung, a spus ca modelul va fi vandut in Europa de Vest si se va clasa intre actualele modele Fabia si Octavia, aceasta din urma descrisa ca fiind o masina cam mare, scrie Wall-Street.

Noul model ieftin produs de Skoda va inlocui modelul original Octavia, Tour, pe care constructorul ceh a mentinut-o in productie, masina fiind oferita in paralel cu cea de-a doua generatie Octavia. Masina a inregistrat un succes notabil chiar si dupa aparitia noii Octavia, datorita preturilor mai mici, posibile pentru ca investitia in prima generatie a fost deja amortizata, informeaza Sotto.ro.

Potrivit ziare.com, noul sedan low-cost va costa intre 10.000 si 12.000 de euro si va fi lansat in urmatorii doi sau trei ani. In forma actuala, planul celor de la Skoda va rivaliza doar versiunile de top ale modelului Dacia Logan, care poate fi achizitionat si la 6.400 de euro in Romania, respectiv 7.300 de euro in Germania.

Detaliile oficiale se opresc aici, dar presa germana anunta ca noul model low-cost de la Skoda va fi plasat intre Fabia si Octavia si va utiliza componente de la ambele modele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.