Business 1 Iunie 2009 18:00
Conducerea General Motors este asteptata sa se intalneasca pentru a discuta procedurile privind intrarea in faliment, in contextul in care vanzarile grupului au fost decimate de criza si a primit ajutoare de stat de 20 miliarde dolari, scrie BBC.
Sefii GM se intalnesc sa discute planul de intrare in faliment Administratia Obama a oferit GM un ragaz ce expira la data de 1 iunie pentru a prezenta un plan viabil de restructurare, in caz contrar alternativa reprezentand-o falimentul.

Presedintele american Barak Obama va oferi luni detalii legate de operatiunea de restructurare, conferinta de presa urmand a avea loc in jurul orei 14:00 GMT (24:00 ora Romaniei), informeaza NewsIn.

Divizia europeana a GM, care produce marcile Vauxhall si Opel, nu va intra sub incidenta legii falimentului, dupa semnarea unui acord cu producatorul canadian de piese auto Magna, ce s-a angajat sa cumpere GM Europe.


Sindicatele se tem insa ca uzinele Vauxhall din Luton si Ellesmere Port, care au 5.500 de angajati, ar putea fi afectate de concedieri.

General Motors Corp., cel mai mare constructor auto american, a esuat in incercarea de a convinge 90% din detinatorii de obligatiuni sa le schimbe in actiuni.

Restructurarea datoriilor de 27,2 miliarde dolari era una dintre conditiile impuse de Trezoreria SUA pentru evitarea intrarii GM in faliment.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.