Business 4 Mai 2009 18:50
O firma britanica transforma modelul C1 de la Citroen intr-un automobil cu propulsie electrica.
Marea Britanie a introdus recent prima de casare - si se pare ca este deja un succes - dar stimuleaza puternic si producatorii de masini hibride si electrice, care primesc reduceri semnificative de taxe. Asa ca exista si companii care profita de aceste oportunitati. De exemplu, Electric Car Corporation, care ofera primul model complet electric, cu 4 locuri, disponibil pe piata britanica. Compania nu produce practic un model propriu, dar s-a specializat in conversii, iar masina pe care o propune englezilor este un Citroen C1 modificat.

Electric Car Corporation inlocuieste motorul cu ardere interna al modelului francez, cu unul electric, adaptand de asemenea si celelalte sisteme care depind de motor. Rezultatul consta intr-o masina care isi justifica prezenta in marile aglomerari urbane, costurile de exploatare si intretinere fiind mult mai mic comparativ cu cele ale modelelor cu propulsie clasica.

Citroen C1 ‘ev’ie’ - asa se numeste masina - dispune de un motor electric alimentat cu baterii, autonomia fiind de circa 100 km. Nu pare deloc mult, dar specialistii companiei considera ca este absolut suficient pentru deplasarile urbane zilnice ale multor englezi. Viteza maxima este de 100 km/h, iarasi suficient pentru oras, mediu in afara caruia Citroen C1 ‘ev’ie’ nu prea are ce cauta.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.