BMW vine cu un varf de gama excelent, dar Mercedes este inca regele performantei.

BMW a aratat nu demult varful de gama al Seriei 7, modelul 760i, o masina foarte performanta, dar al carei motor nu este inca la nivelul a ceea ce ofera Mercedes. Rivalitatea dintre cele doua marci este arhicunoscuta, dar sunt deja ani buni de cand Mercedes ofera modelul S-Klasse cu un propulsor peste cel al bavarezilor.

BMW 760iActualul BMW 760i a facut un prin pas serios pentru a fi la nivelul echivalentului sau de la Mercedes, dar inca exista o diferenta in favoarea Mercedes. BMW 760i vine cu un motor V12 biturbo, de 6 litri, care produce 544 CP si 750 Nm. Aceste valori ii permit masinii sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 4,6 secunde, prin intermediul unei cutii automate cu 8 trepte, iar viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.

Nu rata Galeria Foto. O gasesti aici!

Pentru acest model, Mercedes are doua "replici". Este vorba de modelele S 63 AMG si S 65 AMG. Modelul mai slab, daca se poate spune asa, S 63 AMG dispune de un motor V8 de 6,2 litri, care produce 525 CP si 630 Nm. Deci puterea maxima si cuplul sunt sub valorile afisate de BMW 760i, dar acceleratia 0 - 100 km/h se face in acelasi timp - 4,6 secunde.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.