Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, este de parere ca intrarea rapida a companiilor auto General Motors (GM) si Chrysler in faliment reprezinta cea mai buna solutie pentru restructurarea acestora, scrie Bloomberg.

Obama este pregatit pentru falimentul si vanzarea pe bucati a grupului Chrysler LLC, daca acesta nu poate forma o alianta cu Fiat SpA, au declarat unii membrii ai Congresului, potrivit NewsIn.

Chrysler a anuntat luni ca a ajuns la un acord pentru o alianta globala cu Fiat, care beneficiaza de sprijinul Trezoreriei SUA.

Declaratiile presedintelui vin in contextul in care grupul de lucru pentru sectorul auto a anuntat la inceputul acestei saptamani ca "cea mai buna sansa de supravietuire a General Motors si Chrysler ar fi sa intre sub incidenta legilor aplicate institutiilor falimentare", care le-ar permite sa se restructureze sub supraveghere judiciara.

Echipa presedintelui a explicat ca, spre deosebire de o lichidare, in urma careia compania este divizata si vanduta, sau de un faliment clasic, prin care un grup se poate confrunta cu litigii timp de mai multi ani, o asemenea actiune ar ajuta GM si Chrysler sa scape de vechile datorii si "sa gaseasca calea spre succes".

Capitolul 11 din legea americana privind falimentul permite unei companii sa intre sub protectia justitiei, ceea ce ii acorda timp pentru restructurare si o pune la adapost de cererile creditorilor.

Tot in cursul acestei saptamani, trustul american Sun-Times Media Group, ce controleaza 59 de cotidiene in Statele Unite, a anuntat ca a cerut intrarea in faliment, motivandu-si decizia prin degradarea mediului economic.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.