Petrom s-a imprumutat in ultimele sase luni cu 1,175 miliarde de euro, atat de la banci, cat si de la actionarul sau majoritar, grupul austriac OMV.

Petrom, cea mai mare companie din Romania, a semnat, ieri, contractarea unui credit corporativ nesecurizat de pana la 300 milioane euro prin intermediul Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Creditul va fi utilizat pentru introducerea de standarde crescute in industrie, in ceea ce priveste mediul, sanatatea si siguranta, scrie NewsIn.

Contributia BERD este de 150 milioane de euro din creditul total, restul sumei imprumutului urmand sa fie sindicalizat de catre BERD unui grup de banci comerciale si ar putea include un imprumut paralel acordat de Banca de Comert si Dezvoltare a Marii Negre. Imprumutul de 150 milioane de la BERD are o maturitate de sapte ani, iar imprumutul sindicalizat, reprezentand diferenta pana la 300 milioane euro, are o maturitate de cinci ani.

In 21 ianuarie 2009, Petrom a anuntat, printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti, ca a obtinut o linie de finantare de tip revolving, de pana la 500 milioane de euro, de la actionarul sau majoritar, grupul austriac OMV.

"Aceasta linie de finantare este parte a unui program de finantare mai amplu, agreat in luna iunie a anului trecut, necesar pentru a sustine restructurarea si modernizarea companiei. Obiectivele noastre in ceea ce priveste dezvoltarea companiei sunt extrem de ambitioase, iar investitiile, pe masura. Avem avantajul de a fi parte a unui grup energetic lider in Europa Centrala concretizat intr-un parteneriat strategic cu OMV", a declarat directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.