General Electric (GE), una dintre cele mai mari companii americane, isi va diminua dividendul trimestrial, prima data de la Marea Depresiune din anii '30, ceea ce ii va permite sa economiseasca 9 miliarde dolari, pregatindu-se pentru un an 2009 foarte dur, scrie International Herald Tribune (IHT).

General Electric, producator de motoare de avion si de turbine electrice, dar care are si operatiuni ce includ canalul de televiziune NBC si o institutie de creditare, a anuntat ca va plati actionarilor un dividend de 10 centi/actiune cu incepere din trimestrul al treilea, cu 68% in scadere fata de nivelul planificat initial de 31 centi.

Micsorarea dividendului, indelung anticipata de analistii de pe Wall Street, este prima miscare de acest fel din 1938 si survine dupa decizii asemanatoare ale altor companii industriale, in contextul celei mai grave crize financiare din ultimii 70 de ani, scrie NewsIn.

Dow Chemical Co. a anuntat, de asemenea, la inceputul acestei luni, prima reducere a dividendului din ultimii 97 de ani, mai scrie, in editia online, International Herald Tribune.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.