Dupa cinci ani de la promisiunile oficialilor Renault, a aparut pe piata si Loganul de 5.000 de euro. Producatorul a decis sa reduca preturile cu 500 de euro la fiecare model, incepand cu 2 martie, cand se da startul programului Rabla. Aceasta reducere, cumulata cu prima de casare, face ca pretul pentru cel mai ieftin Logan sa coboare pana la 5.000 de euro.
Fostul presedinte de la Renault, Louis Schweitzer, a devenit celebru in intreaga lume acum cinci ani, cand promitea o masina de calitatea la pretul de 5.000 de euro, potrivit Adevarul. Multi s-au indoit de sortii de izbanda ai demersului sau, mai ales ca Schweitzer intre timp s-a pensionat, iar cel mai ieftin Logan costa, pana acum, 6.300 de euro cu TVA. Intre timp, peste industria auto s-a asternut criza financiara, iar vanzarile Dacia s-au prabusit, inregistrand o scadere de aproape 75% in primele doua luni din 2009. Motiv suficient pentru cei de la Dacia sa arunce in lupta arma imbatabila: Loganul de 5.000 de euro.

Intitulata Logan, cea mai noua varianta din familia de modele Dacia este echipata cu motorizarea pe benzina 1.4 MPI, de 75 CP, informeaza Wall-Street.ro. Printre echipamentele de serie se numara sistemul ABS Bosch cu repartitor electric al fortei de franare si Asistenta la Franarea de Urgenta (AFU), airbag sofer, jante de otel de 15 toli, tetiere pentru locurile din fata.

Wall-Street mai scrie ca odata cu demararea programului Remat, Dacia ofera avantaje de pana la 3.800 lei la achizitionarea unuia din modelele Logan, Logan MCV sau Sandero. Astfel noua versiune Logan va putea fi achizitionata la un pret de 4.995 euro cu TVA, modelul Sandero va fi disponibil incepand de la 5.895 euro cu TVA, iar modelul Logan MCV va putea fi achizitonat la un pret de 7.215 euro cu TVA. Vehiculele Dacia cumparate prin Programul de stimulare a reinnoirii parcului auto national vor beneficia de garantie de 4 ani sau 120 000 km.

In Germania, in urma aplicarii programului Rabla, unde se acorda o prima de casare de 2.500 de euro, pretul pentru Logan berlina este tot de 5.000 de euro, precizeaza Cotidianul.

Mai mult ca sigur oferta constructorului national va avea efecte pe piata second hand. Asta pentru ca romanii se vor gandi serios daca o masina rulata de 5.000 de euro este mai buna decat un Logan nou la acelasi pret, mai comenteaza Adevarul.

Potrivit Sotto.ro, pana acum, cea mai ieftina versiune Logan era Ambiance, cu un pret de 6.400 euro, iar noua versiune, pozitionata exact sub Ambiance, costa cu 500 euro mai putin. La un pret de 5.900 euro, Dacia Logan a fost usor decosmetizata si ofera mai putin elemente de confort decat Ambiance. Sotto prezinta o parte din diferentele intre cele doua versiuni:

  • Loganul are barele de protectie (spoilerele) negre si nu in culoarea caroseriei.
  • Jantele de otel de 15 inch nu au capac full-size ca la Ambiance, ci unul mic, care acopera doar centrul jantei, adica doar zona prezoanelor.
  • La interior difera tapiteria si consola centrala, neagra si fara insertii la Logan.
  • Centurile de siguranta nu sunt reglabile pe inaltime la Logan.
  • La Logan, oglinzile laterale sunt reglabile manual din exterior, nu din interior ca la Ambiance.
  • Nu exista comanda de recirculare a aerului la Logan.
  • Logan nu are inchidere centralizata (Ambiance are – cu cheie), nu are bricheta si scrumiera si nici iluminare in portbagaj.
  • Logan nu poate fi echipata nici macar optional cu servodirectie, airbag pasager sau radiocasetofon.


In luna ianuarie, vanzarile Dacia pe piata romaneasca au coborat la 1.645 autoturisme, in scadere cu circa 72% fata de luna corespunzatoare din 2008, in timp ce anul trecut, Dacia a vandut 75.241 autoturisme, cu 21% mai putin ca in 2007. De asemenea, uzina Dacia si-a intrerupt productia de mai multe ori in ultimele luni, ca urmare a scaderii inregistrate pe pieta auto. Angajatii uzinei s-au aflat in somaj tehnic in perioadele 30 - 31 octombrie, 13 - 14 noiembrie, 20 noiembrie - 7 decembrie, 11 decembrie 2008 - 11 ianuarie 2009 si 26 ianuarie - 8 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.