Dupa ce a raportat in luna ianuarie o scadere record la inmatriculari in Franta, de 25,2% fata de ianuarie 2008, pana la 3.406 unitati, Dacia lanseaza cel mai ieftin model de Sandero, ca efect 'anti-criza'.

Inregistrarile de autoturisme noi in Franta au scazut cu 7,9% in luna ianuarie, la 149.385 unitati.

Vanzarile grupului Renault au scazut cu 20,9% (Renault -20,4%; Dacia -25,2%), in timp ce Grupul PSA Peugeot Citroën a avut un declin de 11,2% (Citroen -11,3%; Peugeot -11,1%), scrie Wall-Street.

Ca efect al crizei economice, Dacia lanseaza cel mai economic model de Sandero. Autoturismul care va consuma 1,2 litri pe benzina si dezvolta 75 de cai-putere, va putea fi achizitionat pe piata autohtona cel mai tarziu in patru luni de-acum incolo. Acesta emite 139 de grame de dioxid de carbon la 100 de kilometri parcursi in regim mixt. De asemenea, revizia pentru acest model se poate face la 30.000 km sau doi ani, dar perioada poate depinde in functie de tara in care este folosit.

“Vom lansa Sandero 1,2 in primele sase luni ale acestui an, dar nu exista insa un calendar clar de lansare”, a declarat Silviu Sepciu, sef Serviciu relatii cu presa in cadrul Dacia, anunta Cotidianul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.