Ministrul Mediului propune trei formule: vechea taxa auto din iulie, o alta taxa in functie de cat polueaza masina sau doua taxe, una de inmatriculare si una de poluare, anuala.

Ministrul Mediului a anuntat ca va propune ca Ordonanta 218, privind triplarea taxei de inmatriculare pentru masinile vechi si suspendarea taxei pentru masinile noi Euro 4, sa fie suspendata pe o perioada de una-doua luni. In aceasta perioada va fi aplicata vechea ordonanta, adica atat masinile vechi, cat si cele noi sa plateasca taxa de inmatriculare la valorile din iulie, in functie de puterea motorului, vechime si de noxele emise. In aceste una-doua luni, Executivul va analiza mai multe variante pentru taxa de inmatriculare, potrivit ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi.

Astfel, in prima varianta, taxa ar putea fi eliminata de tot, iar in locul ei sa fie introdusa o taxa de poluare anuala.

In a doua varianta se vor achita o taxa de inmatriculare si, anual, o taxa de poluare. A treia varianta: sa se revina la vechea taxa din iulie. Potrivit lui Nemirschi, in sedinta de guvern de marti va propune suspendarea Ordonantei 218.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.