Ordonanta de urgenta aprobata in aceasta luna de Guvernul Tariceanu, prin care taxa auto a fost triplata, ar trebui suspendata si reluata ulterior in alta forma, deoarece banii sunt necesari pentru sustinerea unor programe, a declarat marti noul ministru al mediului, Nicolae Nemirschi.

"Taxa auto din decembrie trebuie suspendata, iar in ianuarie o vom analiza si o vom relua pe alte paliere, tinand cont de asigurarea surselor de finantare pentru programele Rabla si Casa Verde, care trebuie continuate", a spus Nemirschi, cu ocazia preluarii mandatului de la Attila Korodi, potrivit NewsIn.

Sambata, in cadrul audierii la comisiile parlamentare, Nicolae Nemirschi declarase ca taxa auto va trebui nuantata, urmand a fi platita in functie de gradul de poluare al masinii, stabilit dupa noxele emise, si nu dupa vechimea autovehiculului.

In 10 decembrie, Guvernul a decis, printr-o Ordonanta de Urgenta, triplarea taxei pentru autoturismele si autoutilitarele care nu au Euro 4 si care sunt inmatriculate pentru prima data in Romania sau in alte state comunitare, incepand cu 15 decembrie. Decizia a starnit proteste in intreaga tara.

De la aceeasi data, sunt exceptate de la plata taxei autovehiculele cu capacitate cilindrica mai mica de 2.000 de centrimetri cubi si autoutilitarele, cu norma de poluare Euro 4, care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania sau in alte state membre ale UE, pana la 31 decembrie 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.