Producatorul auto italian Fiat a acceptat sa plateasca o amenda de 17,8 milioane dolari, ca sa puna capat acuzatiilor din SUA, unde i se imputa ca a dat mita ca sa obtina contracte in Irak, a anuntat ministerul american al justitiei.

Reprezentantii Fiat au recunoscut ca trei dintre subsidiarele companiei au platit in total 4,4 milioane dolari mita guvernului de la Bagdad, sub regimul lui Saddam Hussein, ca sa poata obtine petrol irakian, in cadrul programului “Petrol contra hrana” al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), relateaza NewsIn.

Acuzat in SUA, grupul italian s-a angajat sa plateasca o amenda de 7 milioane de dolari ministerului justitiei.

Fiat va trebui sa plateasca si o amenda de 3,6 milioane dolari la comisia nationala a valorilor mobiliare din SUA - Securities and Exchange Commission (SEC) - si inca 7,2 milioane de dolari pentru castiguri legate de contractele irakiene aflate in discutie.

Programul “Petrol contra hrana” a functionat din 1996 pana in 2003 si era menit sa diminueze suferintele cauzate poporului irakian de emabargoul impus de ONU Irakului condus de Saddam Hussein, dupa invazia Kuweitului din 1990.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.