Editia de adio a lui SLR McLaren este una cu totul deosebita.

De-a lungul timpului, modelul SLR McLaren, atat de apreciat de fanii Mercedes (dar nu numai) a avut mai multe editii speciale. Totusi, nici una nu se ridica la nivelul acesteia. Este cea mai radicala interpretare a lui SLR, dar si din domeniul bolizilor moderni.

Noua - si ultima - editie speciala se numeste SLR Stirling Moss si este evident unde bate. La succesul incontestabil al "Sagetilor Argintii" din anii '50 in general si din anul 1955 in special. Numele Stirling Moss este cunoscut celor pasionati de motorsport. Pilotul britanic a cunoscut perioada sa de glorie cu masinile (de curse) SLR 300 din anii '50, acesta detinand chiar si acum recordul cursei Mille Miglia cu timpul de 10 ore, 7 minute si 48 de secunde.

Mercedes SLR roadster a fost luat ca baza pentru aceasta editie speciala, dar a cunoscut transformari foarte mari, designerii avand ca obiectiv desenarea unei masini care sa semene cat mai mult cu cea a carei glorie o evoca.

Galeria foto pentru Mercedes SLR Stirling Moss o gasiti aici.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.