Conform TUV Germania, modelele Mazda rulate sunt unele dintre cele mai fiabile, iar Mazda2 si Mazda3 s-au pozitionat cel mai bine in cadrul testelor.
Raportul TUV este unul dintre cele mai cuprinzatoare din Europa, fiind relevant si pentru piata auto second hand din Romania.

Mazda s-a plasat printre castigatorii renumitului raport TUV pentru autovehicule rulate. Mazda2 este pozitionata pe locul doi in categoria vehiculelor cu o vechime cuprinsa intre 2-3 ani, performanta care confirma din nou rezultatele foarte bune obtinute in raportul din 2007.

Raportul TUV este publicat anual de revista germana Auto Bild si include peste 7 milioane de teste efectuate pe 201 modele si marci. Elemente precum farurile, sistemul electric, sistemul de franare, sasiul si sistemul de evacuare sunt doar cateva dintre cele 160 de parti componente supuse testarii. Datorita numeroaselor informatii colectate si varietatii largi de modele testate, raportul TUV este semnificativ pentru cumparatorii din intreaga Europa.

Conform raportului curent, se observa clar faptul ca modelele apartinand constructorilor japonezi si germani se afla in topul calitatii. Mazda2 a fost cotata cu o rata de defectare de 2,1%, clasandu-se dupa Toyota, insa in fata unor modele precum Porsche 911 si Ford Fusion. Locul 5 a fost adjudecat de Mazda3, de asemenea cu o rata de defectare foarte scazuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.