Piata auto a inregistrat o scadere la un nivel care nu a mai fost atins din 1999, in contextul crizei financiare globale, astfel ca inmatricularile de masini noi din primele 11 luni ale 2008 au scazut cu 53% fata de perioada similara din 2007.

,,Ultimele date referitoare la piata auto din Europa, arata o deteriorare continua a pietei, cu scaderi ce nu s-au mai intalnit din ’99 incoace. Astfel, daca la nivelul UE 27, inmatricularile de autoturisme noi din luna noiembrie 2008 au fost cu circa 26% mai mici decat cele din noiembrie 2007 (cu o scadere generala la 11 luni de 7,1%), in Romania inregistram un volum cu circa 53% mai mic decat cel din 2007 (numai 13.700 unitati fata de 29.000) si cu o scadere generala de 7,5% la nivelul celor 11 luni" potrivit comunicatului APIA.

Principalele cauze ale scaderilor din ultima perioada au fost determinate atat de criza financiara globala care se resimte intr-o anumita masura si in Romania, in special in ceea ce priveste restrangerea creditului, dar mai ales intrarilor masive de vehicule uzate, care pana la mijlocul lunii decembrie au beneficiat de taxe reduse.

Pentru a se redresa, industria auto are nevoie de o politica sectoriala de descurajare a intrarilor de autovehicule vechi si poluante, dublata de derularea unui program de innoire a parcului auto, astfel de masuri fiind avute in vedere peste tot in lume.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.