Chrysler LLC a anuntat ca va opri complet productia de autovehicule in Statele Unite pentru cel putin o luna, toate cele 30 de fabrici ale grupului urmand sa se inchida dupa terminarea ultimei ture de vineri.
Chrysler opreste productia din SUA pentru o luna Angajatii companiei nu se vor intoarce la lucru pana pe 19 ianuarie. Compania opreste de regula productia intre 24 decembrie si 5 ianuarie. Sistarea productiei va fi, in acest an, cu aproape doua saptamani mai mare, conform CNN, citat de NewsIn.

Chrysler este ultimul dintre cei trei mari producatori auto din Statele Unite care a decis suspendarea operatiunilor in ianuarie. Saptamana trecuta, General Motors a anuntat ca va reduce cu 30% capacitatea de productia in primul trimestru din 2009, ca reactie la deteriorarea conditiilor din piata. Masura va diminua cu 250.000 numarul vehiculelor fabricate.

Un purtator de cuvant Ford a confirmat pentru CNN ca producatorul auto va prelungi cu o saptamana perioada de oprire sezoniera a productiei, fixata initial la 2 saptamani, pentru o serie de fabrici


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.