Solutia iesirii din criza a industriei auto s-ar putea afla chiar in Romania. O publicatie canadiana sustine ca producatorii americani de autoturisme trebuie sa urmeze modelul Daciei. Fabricarea unor masini ieftine, sigure si cu marje ridicate de profit poate fi cheia pentru depasirea crizei.

Marii producatori mondiali de autoturisme General Motors, Ford si Chrysler nu stiu ce solutii sa mai adopte pentru iesirea din criza. Ca sa poata supravietui, concernele au cerut deja autoritatilor americane ajutoare de 34 de miliarde de dolari. Solicitarile financiare nu au primit deocamdata niciun raspuns.

Dacia produce automobile cu bani putini, dar cu profit considerabil

Potrivit ziaristilor de la "Jurnalul National", solutia minune pentru depasirea recesiunii a fost gasita de o publicatie canadiana. Cotidianul "The Globe and Mail" a sugerat gigantilor auto americani sa ia modelul Daciei. Producerea masinilor ieftine, sigure si cu marje de profit ridicate ar putea face parte din strategia producatorilor Ford sau Chrysler pentru urmatorii ani. Dacia produce automobile cu bani putini, dar cu profit considerabil, la standardele ultimelor modele ale grupului francez Renault, mai noteaza cotidianul canadian. in plus, pentru aceasta productie de masini nu este obligatorie folosirea tehnologiei de ultima ora.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.