Tarifele asigurarilor din industria transporturilor cresc nejustificat, sustine un comunicat al Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania isi manifesta nemultumirea fata de cresterea tarifelor asigurarilor in industria transporturilor, fara o consultare prealabila a acestei industrii si fara introducerea in principal a unor corelari intre majorarile tarifelor si calitatea serviciilor prestate de societatile de asigurare prezente pe piata asigurarilor din Romania.

Astfel, UNTRR constata ca astazi nu se procedeaza la consultarea industriei transporturilor inainte de promovarea unor modificari ale actelor normative existente sau la elaborarea unor noi acte normative in domeniul asigurarilor, cu impact asupra industriei de transport din Romania.

Multi clienti ai societatilor de asigurare sunt extrem de incantati de diferitele tarife ale societatilor de asigurare, insa conditiile contractuale si valoarea reala a contractului de asigurare se verifica, din nefericire, doar in practica, atunci cand practic contractul de asigurare incepe sa fie executat. In lipsa oricarui incident sau accident, orice asigurare este perfecta. In aceste conditii cea mai ieftina ar putea fi cea mai buna. Cu toate acestea, primele de asigurare inregistreaza cresteri spectaculoase de cativa ani si acestea par sa continue.

Astazi in Romania legislatia asigurarilor se bazeaza in continuare in mare masura pe caracterul obligatoriu al incheierii unor tipuri de asigurari (precum RCA), de cele mai multe ori acest suport legal fiind inteles de societatile de asigurari ca o garantie a drepturilor in fata clientilor, fara sa existe si cerinte clare pentru obligatiile societatilor de asigurare in fata clientilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.