Aproximativ opt din zece autoturisme care circula pe soselele din Bucuresti pun in pericol siguranta rutiera.

De la inceputul acestui an si pana la mijlocul lunii noiembrie, Directia Politiei Rutiere si Registrul Auto Roman au descoperit in traficul bucurestean 3.268 de autoturisme neconforme din punct de vedere tehnic din cele 3.759 controlate in mod aleatoriu, informeaza RAR. Altfel spus, aproximativ opt masini din zece (86,9% ) controlate au diverse probleme tehnice care pot pune in pericol siguranta participantilor la trafic. De asemenea, specialistii RAR au constat ca 77,1% sunt neconforme din punct de vedere al securitatii rutiere, iar 1.404, adica 37,7% din totalul autoturismelor controlate, sunt in pericol iminent de a fi implicate intr-un accident rutier avand probleme la frane, directie sau la sistemul de iluminat.

Probleme exista si din punct de vedere al gradului de poluare, 34,3% fiind neconforme.

Dintre acestea, cele mai multe vehicule gasite cu probleme, 38,9%, sunt pe benzina. Politistii au mai gasit totodata ca 7,1% din autoturismele controlate aveau ITP-ul expirat, iar alte 6,2% aveau ITP-ul fals.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.