Casa Alba a lasat sa se inteleaga ca ar putea extinde ajutorul acordat industriei auto dincolo de cele 25 miliarde dolari aprobate, in conditiile in care reprezentantii General Motors (GM), Chrysler si Ford cer pana la 34 miliarde dolari, ca sa evite falimentul, relateaza AFP.

Administratia Bush declara pana in prezent ca ajutorul pentru cele trei mari companii auto ar trebui sa provina din cele 25 miliarde dolari aprobate deja de Congres in septembrie, dar care inca nu au fost distribuite companiilor.

In plina criza, General Motors, Chrysler si Ford au facut marti un nou efort ca sa obtina un ajutor public, dupa ce au prezentat planuri de reducere a costurilor si de adaptare a productiei la cerintele pietei. Reprezentantii companiilor producatoare auto au cerut un ajutor care, cumulat, se cifreaza la 34 miliarde dolari, anunta NewsIn.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Dana Perino, a spus, insa, ca administratia vrea sa isi aloce timpul necesar, ca sa analizeze planurile prezentate de producatorii auto.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.