Producatorii auto europeni vor trebui sa reduca cu 18% emisiile de dioxid de carbon ale autoturismelor noi, in urmatorii sase ani, potrivit unei intelegeri la care s-a ajuns luni in cadrul UE, in urma unui lung conflict intre organizatiile ecologiste si reprezentantii industriei auto.

"Intelegerea este echitabila atat in privinta protectiei mediului, cat si pentru industria auto europeana, puternic afectata de criza actuala", a declarat luni, pentru Reuters, parlamentarul britanic Martin Callanan.

Hotararea a fost criticata, insa, de reprezentantii organizatiilor de mediu, care considera ca masura avantajeaza marii producatori auto europeni, subminand in acelasi timp eforturile Uniunii Europene de a conduce lupta impotriva schimbarilor climatice globale, anunta Reuters, citat de NewsIn.

Astfel, emisiile de dioxid de carbon ale masinilor noi vor scadea la 130 grame/km. Masura trebuie sa fie aprobata de Parlamentul European si de cele 27 de state membre ale UE, inainte de a deveni lege, insa modificari ample nu sunt asteptate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.