Aproximativ 5.000 de angajati ai liniei de asamblare de la uzina Ford din Genk, Belgia, vor fi trimisi in somaj tehnic timp de o luna incepand din 11 decembrie, a anuntat conducerea diviziei belgiene a producatorului de automobile, conform NewsIn.

Linia de asamblare va fi oprita intre 11 decembrie si 11 ianuarie, ceea ce inseamna ca in uzina - care are aproape 5.300 de salariati, inclusiv interimari - nu va fi produsa nicio masina, a precizat pentru AFP purtatorul de cuvant al subsidiarei belgiene a Ford, Jo Declercq.

In perioada 11 decembrie-11 ianuarie vor functiona, totusi, o serie de servicii ale companiei.

Producatorul american Ford, anuntase deja ca opreste temporar, pentru 20 de zile, productia de la Genk, una dintre cele mai mari fabrici de asamblare de automobile din Belgia, unde sunt fabricate mai ales modelele Mondeo si Galaxy.

"Conducerea a informat luni dimineata sindicatele ca va opri productia inca doua zile in decembrie si sapte in ianuarie", a spus purtatorul de cuvant, care a motivat decizia prin scaderea vanzarilor in Spania si pe alte piete europene.

De altfel, productia Ford de la Genk va fi revizuita in scadere in ianuarie, de la 1.290 de masini pe zi la 1.050 de automobile, a mai anuntat conducerea Ford.

Sindicatele, care nu au anuntat vreo actiune, se ingrijoreaza mai ales pentru soarta a 1.200 de salariati din cei 5.300, care au contracte temporare de munca.

Belgia nu este singura tara afectata de scaderea vanzarilor auto, dupa inceputul crizei economice. Saptamana trecuta, Ford a anuntat ca 5.000 de salariati din Spania vor intra in somaj tehnic timp de 21 de zile in primul semestru din 2009.

Ford a preluat in acest an uzina de automobile de la Craiova, care urma sa produca primele autovehicule la inceputul anului viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.