Producatorul german de panouri solare SolarWorld ofera in jur de un miliard de euro in lichiditati si linii de creditare pentru a prelua 4 uzine Opel din Germania cu intentia de a crea prima companie de automobile ecologice, scrie presa internationala.

SolarWorld a declarat ca doreste sa achizitioneze centrele de productie din Bochum, Eisenach si Kaiserslautern, alaturi de cea mai mare uzina Opel din Ruesselsheim, care are 16000 de angajati si asambleaza 270000 de vehicule anual.

In vederea acestei achizitii, SolarWorld a afirmat ca pregatita sa plateasca 250 de milioane de euro in bani lichizi si alte 750 de milioane in linii de creditare, desi la finele celui de-al treilea trimestru dispunea de lichiditati nete in valoare de numai 115,8 milioane de euro. Mai mult, Opel are un personal de 26000 de angajati, in timp ce SolarWorld are doar 2000.

Propunerea SolarWorld depinde de acceptul guvernului german de a oferi garantii publice pentru asigurarea finantarii creditelor deja contractate de Opel. Compania germana, subsidiara a producatorului american de automobile General Motors (GM), a solicitat atat guvernului federal, cat si landurilor germane, asistenta financiara in valoare de 1,3 miliarde de euro in urma deteriorarii situatiei sale economice.

Autoritatile germane s-au aratat dispuse sa finanteze uzinele Opel numai in cazul in care GM nu va beneficia direct de fondurile alocate de catre stat. Cancelarul Angela Merkel a indicat ca pana la sfarsitul anului cabinetul sau va la o decizie finala in aceastra privinta, in functie de ceea ce se va intampla cu GM, momentan aflat in pragul falimentului.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.