Pretul masinilor devine mai accesibil. Profitnd pe de o parte de scaderea vnzarilor, din cauza crizei si, pe de alta, de faptul ca se apropie sarbatorile de iarna, perioada cu traditie in oferte promotionale, mai multi producatori si distribuitori au micsorat preturile.

Romanii gasesc, pe alese, si autoturisme second-hand. Aduse in intersectii sau la targuri de profil, masini cu numere de Romania sau aduse din afara tarii isi cauta noi proprietari. Unii dintre cei care s-au vazut nevoiti sa-si “instraineze” masina sunt cei care au luat recent leasing cu avans mic sau chiar zero , iar acum nu reusesc sa acopere ratele.

Dacia deschide seria ofertelor ajustate

Producatorul autohton Dacia ofera potentialilor clienti masini cu pana la 2.500 de euro mai ieftine si, totodata, se angajeaza sa suporte contravaloarea taxei de poluare aferente. Totodata, cei care vor sa cumpere in regim de leasing beneficiaza de gratuitate pentru primele 6 rate. Si distribuitorii Renault-Nissan si-au ajustat preturile. Discounturile sunt de la 1.750 de euro pana la 2.800 de euro, in functie de tipul autoturismului. Reducerile includ si prima de casare, astfel incat primii vizati sunt romanii dispusi sa renunte la masina mai veche de 12 ani pentru una noua. Fiat Romania tinteste atat clientii care vor sa-si schimbe rabla cu o masina noua, cat si pe cei care vor un autoturism la preturi mici. In primul caz, costurile scad cu 1.000-1.200 pentru modelele Punto si Albea, iar pentru unele motorizari ale modelului Linea, chiar cu 1.900 de euro. In cel de-al doilea caz, un pachet de leasing oferit de distribuitor, astfel incat ratele unei masini sa inceapa sa fie platite din 2010, in cazul in care se ofera un avans de 50% din pretul masinii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.