Producatorul de automobile Dacia ar putea opri productia pe viitor in functie de evolutia situatiei economice, a declarat azi in cadrul unei conferinte directorul general Automobile Dacia, Francois Fourmont, potrivit NewsIn.

Reprezentantul Dacia a spus ca in cele patru zile cand productia Dacia va fi sistata salariatii isi vor primi 85% din salariu. "Conform contractului colectiv de munca acestia vor fi platiti cu 85% din salariu pe perioada in care vor opri productia", a declarat Francois Fourmont.

Uzina Dacia a anuntat saptamana trecuta ca va intrerupe activitatea de productie in zilele de 30, 31 octombrie si 13, 14 noiembrie 2008, ca urmare a necesitatii de adaptare a programului de fabricatie la cererea comerciala.

Potrivit acestuia, fabricatia de piese de schimb, activitatea anumitor sectoare ale Uzinei Mecanice, cea a centrului CKD, precum si expeditiile de vehicule vor continua fara intrerupere.

In primele noua luni ale anului 2008, Dacia a vandut 194.165 automobile, cu 17% mai mult fata de perioada similara a anului trecut.

Renault, care a anuntat o scadere cu 20% a productiei in trimestrul al patrulea, a decis intrarea in somaj tehnic a mai multor uzine ale sale din Franta, pentru o saptamana sau doua, si a mai multor fabrici din strainatate, pentru cateva zile.

Potrivit sindicatului CGT, decizia se refera "la aproape toate" uzinele grupului din Franta, care vor fi inchise "cel putin una sau doua saptamani".

In strainatate, productia va fi oprita timp de pana la patru zile la fabricile de la Bursa (Turcia), de la Moscova si de la Novo Mesto (Slovenia), potrivit datelor publicate vineri de compania producatoare de automobile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.