O treime din salariatii Ford Romania s-au aflat in somaj tehnic trei zile din cauza crizei in care a intrat gigantul General Motors – catre care fabrica din Craiova livreaza motoare si cutii de viteze. Contractul GM-Ford ar putea fi intrerupt inainte de termen, sustin surse din fabrica.
Criza economica mondiala isi face simtite efectele si printre producatorii de masini si componente auto din Oltenia. Una dintre fabricile care au fost afectate si la care se prevad situatii grele este Ford Romania, fosta fabrica Daewoo de la Craiova. Potrivit liderului sindical al intreprinderii, Ovidiu Cioroianu, circa 1.000 din cei 3.900 de salariati ai fabricii lucreaza in acest moment la sectia de motoare si cutii de viteze, fiind furnizorii GM pentru fabricile gigantului american din Ucraina, Egipt, Uzbekistan si Coreea.

"Luna aceasta sectia a fost in somaj tehnic timp de trei zile. Nici la ora actuala nu se lucreaza la intreaga capacitate si este posibil sa fie si mai rau daca se prelungeste criza. GM a cerut micsorarea productiei din cauza crizei economice", ne-a declarat Ovidiu Cioroianu. De cealalta parte, Florentina Stoican, PR Manager la GM Romania, a promis ca in curand compania va face precizari in legatura cu acest subiect. Conform contractului, in 2008 Ford Romania trebuie sa livreze catre fabricile GM 200.000 de cutii de viteze si 170.000 de motoare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.