Constructorii suedezi de camioane Volvo si Scania, care in primul semestru au afisat rezultate financiare solide, preconizeaza o inrautatire a conditiilor economice, pe fondul temperarii cresterii economice europene din cauza crizei financiare internationale, informeaza AFP.
Volvo, al doilea producator de camioane din lume, a raportat o scadere a profitului net cu 36,5%, la 2 miliarde coroane suedeze (201,2 milioane euro), in al treilea trimestru si o crestere a cifrei de afaceri cu 2%, la 69,6 miliarde coroane suedeze (7 miliarde euro), anunta NewsIn.

Scania, al cincilea producator de camioane din lume, a inregistrat o crestere cu 3,6% a profitului net, la 1,818 miliarde coroane suedeze (182 milioane euro) si o cifra de afaceri de 20,43 miliarde coroane suedeze (2,04 miliarde euro), in crestere cu 2,6%, desi comenzile au scazut cu 41%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.