Constructorii de masini Opel (german) si Ford (american) au anuntat ca isi inchid temporar unele fabrici din Germania, din cauza crizei financiare, relateaza AFP, preluat de NewsIn.

Opel, membru al grupului General Motors, si-a sistat productia in doua uzine din Germania, unde lucreaza mai mult de 6.500 de persoane, a declarat marti purtatorul de cuvant al companiei.

In aceasta saptamana, cei 5.000 de salariati din uzina de la Bochum, oras din vestul Germaniei, intra in somaj tehnic, dupa ce productia a fost deja oprita de opt zile. Si uzina din Eisenach, unde lucreaza aproximativ 1.800 de angajati, va fi inchisa timp de trei saptamani, incepand de luni. Opel intentioneaza sa inchida provizoriu si uzina din Spania, precum si alte doua din Marea Britanie.

La randul sau, constructorul american Ford va "reduce usor" productia de la uzina din Saarlouis, de unde va concedia la sfarsitul lunii 200 de muncitori temporari, care urmau initial sa ramana pana la sfarsitul anului, potrivit unui purtator de cuvant. El a explicat decizia prin scaderea cererii pe pietele europene.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.