Multi clienti descopera, de cele mai multe ori prea tarziu, ca autoturismele achizitionate de la acest producator au defecte de fabricatie si elemente-cheie de siguranta nefunctionale. Lunile trecute, compania a trebuit sa explice in instanta de ce airbagul unui Logan nu s-a deschis la impactul provocat de un accident care s-a soldat cu ranirea grava a unui barbat.

Un alt accident cauzat de un defect de fabricatie sta la baza unui proces ce se deruleaza inca din anul 2005 la Judecatoria Falticeni.

Cei implicati in accident se lupta in instanta de trei ani de zile, fara sa isi piarda speranta ca verdictul care se va da in cauza va fi acela de condamnare a Automobile Dacia SA la platirea unor daune. Pe data de 6 septembrie 2008 ar urma ca instanta sa dea o sentinta in acest proces. Accidentul in cauza a fost grav si a lasat traume. Cei implicati au ales sa lupte in Justitie pentru drepturile lor si pentru cei care au murit din cauza deficientelor de fabricatie si a nepasarii unor companii neinteresate de siguranta clientilor, ci doar de profit. Accidentul s-a produs in anul 2002, cu un automobilul Supernova (fabricat la uzinele Dacia din Pitesti), inca sub garantie. Aflata la volanul masinii, Apetre Mihaela Carmen a intrat intr-un derapaj la iesirea dintr-o curba, unde a pierdut controlul vehiculului, izbindu-se de o alta masina ce a aruncat-o de pe carosabil rasturnandu-se de cateva ori.

A ars de viu

La momentul accidentului, in masina se mai aflau sora Mihaelei, asezata pe scaunul din dreapta, si sotul acesteia, pe bancheta din spate. In urma impactului centura de siguranta a Mihaelei s-a desprins, aceasta fiind aruncata din masina. Bilantul traumatismelor suferite, provocate de deschiderea nejustificata a centurii de siguranta, au fost multiple si au necesitat luni intregi de recuperare medicala. Aceasta nu este adevarata tragedie a accidentului. Automobilul a explodat la scurt timp dupa impact, iar cumnatul Mihaelei Apetre a ars de viu pe bancheta din spate. Nimeni nu a putut face nimic pentru el, martorii aflati la fata locului neavand curaj sa se apropie de masina, de teama unei explozii.