Specialistii de pe piata de profil si vanzatorii de calculatoare se asteapta ca pana la sfarsitul acestui an, cel tarziu inceputul anului viitor, romanii sa cumpere mai multe laptop-uri decat desktop-urile “clasice”
Motivul principal este faptul ca preturile au continuat sa scada intr-un ritm neasteptat de bun pentru doritori.
Daca acum cativa ani pentru un laptop cat de cat performant trebuia sa scoti din buzunar si 3.000 de euro, cu care puteai sa isi iei si o masina la mana a doua, acum preturile se apropie, sau sunt chiar similare, cu cele ale desktop-urilor. Pe unele situri de vanzari online cele mai ieftine laptopuri pornesc de la preturi asemanatoare cu salariul mediu net pe economie, adica putin peste 1.200 de lei.

Datele specialistilor indica si ele ca incoronarea laptop-ului ca lider pe piata computerelor se apropie. In primul trimestru al acestui an laptopurile au reprezentat aproape 43% din totalul calculatoarelor vandute, de 280.000 de unitati, fata de 33% pe tot anul 2007 si 22% in 2006, conform IDC. Mai mult decat atat, 2008 va fi si anul in care piata de calculatoare va depasi, lejer, pragul de un milion de unitati cumparate in Romania, in 2007 fiind cumparate 943.000 de unitati, cresterea fiind estimata in jurul valorii de 50%.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.