Cainele este cel mai bun prieten al omului, dar poate sa devina foarte usor si cel mai... scump. Pretul unui patruped este dat de descendenta sa nobila, implicit de performanele obtinute la diferite concursuri, dar si pentru calitatile sale exceptionale sau pentru raritatea rasei.

Astfel, daca te gandesti sa iti cumperi un caine, trebuie sa iei in seama mai multe aspecte, cum ar fi ce fel de caine ti se potriveste - de vanatoarea, de agrement, de paza si protectie etc.

In general, pretul unui pui de caine incepe de la 150 de euro in functie de rasa si de “calitatea” sa.

Cea mai scumpa rasa de caine din lume este Mastiff Tibetan, singura care poate anticipa cutremurele si catastrofele naturale cu cateva zile inainte de a se produce. Aceasta rasa este extrem de rara, astfel ca pretul unui pui poate atinge chiar 110.000 de euro.

Mastiff-ul Tibetan avertizeaza in privinta cutremurelor prin comportamentul sau atipic, acesta fiind motivul pentru care autoritatile din China au investit peste 560.000 de euro pentru a cumpara cinci astfel de caini.

Mastiff este un caine masiv si foarte puternic. De obicei exemplarele acestei rase sunt negre, dar pot avea pete aurii, crem, albe sau roscate.

Click aici pentru a descoperi si alte rase de caini scumpe, dar care merita toti banii!


Despre autor:

Yuppy

Citeste articolul integral in Yuppy

Sursa: Yuppy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.