Veniturile bugetului consolidat au crescut, in primele sapte luni din 2008, cu 35,35% fata de acelasi interval din anul trecut, pana la 90,64 miliarde lei (24,8 miliarde euro), datorita avansului incasarilor la bugetul de stat, arata datele publicate de Ministerul Economiei si Finantelor

Veniturile bugetului consolidat au crescut la 24,8 mld. euro Din datele Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) reiese ca, in primele sapte luni din 2007, bugetul consolidat al statului inregistra venituri de aproape 66,97 miliarde lei.

Datele MEF arata ca veniturile la bugetul de stat - care cuprind inclusiv sume si cote defalcate la bugetele locale - au avut cel mai mare ritm de crestere, de 37,86%, fiind colectate 57,39 miliarde lei, cu peste 15 miliarde lei mai mult comparativ cu perioada similara din anul anterior, cand incasarile au fost de 41,63 miliarde lei.

Veniturile bugetului fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, bugetul asigurarilor sociale de stat si cel al asigurarilor pentru somaj au sporit, de asemenea, in intervalul ianuarie-iulie 2008 cu peste o treime (34,8%) fata de aceeasi perioada din 2007, pana la 29,33 miliarde lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.