Directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat miercuri ca spera ca pana la sfarsitul lunii august, cel tarziu inceputul lunii septembrie, sa incheie negocierile cu potentialul cumparator al divizie de petrochimie, Petrochemicals Arges.

"Suntem in discutii cu un potential cumparator. Speram ca pana la sfarsitul lunii august, cel tarziu inceputul lunii septembrie sa ajungem la un rezultat pentru Petrochemicals Arges. Tranzactia speram sa se realizeze pana la sfarsitul acestui an. Acum se negociaza termenii", a declarat Mariana Gheorghe.

Directorul general al Petrom nu a dorit insa sa spuna ce companie este interesata de preluarea Petrochemicals Arges, intrucat Petrom este listata la Bursa si trebuie sa respectate anumite rigori.

La mijlocul lunii iunie 2007, Petrom anunta ca a infiintat compania Petrochemicals Arges, care sa preia activitatile de petrochimie ale rafinariei Arpechim.

Una dintre posibilele companii interesate de preluarea diviziei de petrochimie a Petrom este combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea, dupa cum au anuntat anterior reprezentantii Petrom.

Directorul executiv al grupului german PCC (n.r. Petro Carbo Chem, actionarul minoritar al Oltchim Ramnicu Valcea), Waldemar Preussner, a declarat la 5 iunie 2008, in cadrul unei conferinte de presa, este interesat de preluarea diviziei de petrochimie a rafinariei Arpechim, Petrochemicals Arges.

Petrom a obtinut in prima jumatate a acestui an un profit net de 1,664 milioane lei (453,4 milioane euro), in crestere cu 88% fata de acelasi interval din 2007, pe fondul avansului afacerilor cu 52%, a anuntat miercuri compania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.