Laboratoarele producatorului de solutii de securitate Kaspersky Lab au identificat doua versiuni ale unui nou virus, numite Networm.Win32.Koobface.a si Networm.Win32.Koobface.b, care ataca utilizatorii site-urilor Facebook si MySpace, se arata luni, intr-un comunicat de presa, emis de companie

Potrivit specialistilor Kaspersky, rolul acestor virusi este de a transforma calculatoarele-victima in sisteme care transmit mesaje spam in retea fara stirea utilizatorului, creand astfel o retea de tip „botnet”.

Atentie la neatentie: virusii te ataca de unde te astepti mai putin!Cu toate ca virusii nu afecteaza, deocamdata, decat utilizatorii de MySpace sau Facebook, specialistii laboratorului de analiza Kaspersky avertizeaza ca acestia sunt destinati sa incarce si alte module aditionale pentru alte tipuri de atacuri. Este foarte probabil ca acele computere care vor cadea victime atacurilor sa fie folosite pentru a distribui diferite link-uri prin intermediul site-urilor mentionate, dar „botnet”-urile sunt utilizate si pentru alte scopuri periculoase.

Net-Worm.Win32.Koobface.a se propaga in momentul in care cineva isi acceseaza contul personal de MySpace. Virusul creeaza o lista de comentarii la conturile prietenilor persoanei respective. Net-Worm.Win32.Koobface.b, care tinteste utilizatorul de Facebook, compune mesaje spam infectate care sunt apoi distribuite tuturor prietenilor din lista, prin intermediul site-ului.

Niciodata nu sti prea multe despre virusi, dar cu siguranta te poti proteja mai usor daca citesti articolul din Plugin.


Despre autor:

PlugIn

Citeste articolul integral in PlugIn

Sursa: PlugIn


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.