Dacia ar putea avea motoare de un litru si cutie de viteze automata “Continental AG se numara printre partenerii Automobile Dacia Pitesti la productia noului model Dacia Sandero. Divizia de sisteme de transmisie si actionare livreaza unitati de control ale motorului (pentru echiparile cu motor de 1.6L 16v, 1.6L 8v, 1.0L 16v pe benzina), unitate de control a transmisiei pentru cutia de viteze automata (motorul de 1.6L 16v pe benzina)”, a anuntat producatorul german de componente auto Continental AG.

De asemenea, Continental mai livreaza pentru Dacia injectoare (pentru echiparile cu motor de 1.6L 16v pe benzina), ETC – unitate de control electronica a supapei de reglaj (echiparile 1.6L 16V pe benzina), senzor de distributie si senzor de reglare a aerului (pentru motorizarile diesel 1.5Ci).

Cinci divizii din cele sase ale concernului echipeaza noua Dacia Sandero cu anvelope, unitati electronice de control, sisteme de senzori, tubulatura si infotainment.

“Pentru Continental, Romania este o locatie strategica in deservirea pietei auto din Europa de Est. Ne bucuram sa extindem colaborarea cu Dacia, de la modelul Logan, la noul model Dacia Sandero”, precizeaza Martin Zaloudek, market manager Anvelope al Continental in Romania.

Daca vrei sa afli despre sistemul audio pe care Dacia il va primi, verifica aici articolul din Wall-Street.