Piata de asset management este inca un sector foarte putin dezvoltat in Romania, desi premisele expansiunii sale exista. Cosmin Brendea, presedintele Prime Asset Management, vorbeste, intr-un interviu acordat Wall-Street, despre viziunea sa asupra pietei fondurilor si despre factorii ce vor influenta dezvoltarea
Ponderea activelor fondurilor de investitii in PIB-ul Romaniei este sub 0,3%, nesemnificativa comparativ cu nivelul de 62% inregistrat la nivelul Europei. In Romania acum sunt 49 de fonduri deschise, la care se adauga 8 fonduri inchise, totalizand active nete de 985 milioane lei – 270 milioane euro. In Europa, activele nete ale fondurilor deschise au atins 7 924 miliarde euro la 31 decembrie 2007.

“Potentialul pietei fondurilor de investitii este mare, chiar daca piata de capital pe care multe fonduri de investitii au efectuat plasamente a suferit o corectie severa, exista un interes in crestere. Cu timpul, in urmatorii 2-5 ani, vom asista la o crestere a pietei, desi poate este greu de crezut la ora actuala. In decurs de 2-3 ani e posibil sa avem un boom pe piata de asset- management romaneasca”, ne-a declarat Cosmin Brendea.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.