Parking Experts, administratorul de parcari auto cu plata al carui actionar majoritar este casa de investitii Capital Partners, ataca piata controlata pana acum de firma Dalli Exim. Solutia propusa de Parking Experts presupune automatizarea si construirea de noi parcari, activitati in care compania e dispusa sa investeasca mai multe milioane de euro in urmatorii ani.

Potrivit lui Gelu Andrei, administratorul Parking Experts, problema parcarilor stradale din centrul Bucurestiului ar putea fi rezolvata pana la sfarsitul lui 2009, printr-o investitie de cateva sute de mii de euro, urmata de extinderea spre celelalte zone ale orasului si constructia unor parcari supra si subterane.

Compania Parking Experts a fost fondata in urma cu un an de catre antreprenorul Gelu Andrei si cei patru parteneri ai casei de investii Capital Partners. Practic, Andrei venea cu know-how-ul, realizat in anii in care a comercializat dispozitive electronice pentru parcarile cu plata. Capital Partners, actionar majoritar al companiei, a oferit sustinerea financiara.

“Obiectivul nostru e urmatorul: vrem sa ne facem mana putin pe niste proiecte mai micute si apoi sa initiem o relatie cu municipalitatile, pentru administrarea parcarilor pe un intreg oras, sa spunem. Am inceput demersuri in sensul asta”, a declarat Gelu Andrei.

Proiectele “micute” includ clienti cu capital privat – hoteluri, centre comerciale, cladiri de birouri. Parking Experts administreaza in prezent parcarea de circa doua sute de locuri a hotelului Felicia din nordul Bucurestiului si poarta discutii cu alti potentiali clienti care ar putea sa le dubleze afacerile in urmatoarele luni. Cifra de afaceri estimata pentru 2008 depaseste 500.000 de euro.

Insa miza cea mare raman miile de locuri de parcare aflate in administratia primariilor din marile orase ale tarii. “Am purtat discutii cu Primaria Municipiului Bucuresti si altele din tara. In acest moment, prioritatea Primariei Municipiului Bucuresti este sa relaxeze centrul orasului. Sa nu mai fie atat de multe masini in centrul Bucurestiului, sa fie o zona in speta dedicata pietonilor”, spune Andrei.

Detalii despre solutiile Primariei Bucuresti pentru relaxarea centrului orasului si despre iminenta lupta pentru parcari ce se va da in Capitala dupa rezilierea contractului cu Dalli, gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.