"Chiar daca cei care au mizat pe investitiii si pe terenuri au avut un an mai prost, pentru birouri, 2008 a fost un an mai profitabil decat 2007. Pana in prezent, au fost incheiate doua mari tranzactii, ce totalizeaza peste 20.000 mp: ABN Amro a inchiriat 13.500 mp, iar PricewaterhouseCoopers - 7.500 mp, ambele in Lakeview, cladire situata pe Barbu Vacarescu si dezvoltata de AIG/Lincoln si Fabian Capital”, a declarat vicepresedintele Colliers.

In primele sase luni ale acestui an, Colliers a afisat o cifra de afaceri de 37 milioane lei (peste 10 milioane de euro), in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut si aproximativ 40% din aceasta cifra a fost inregistrata de divizia de birouri.

In ceea ce priveste castigurile sale, brokerul spune ca acestea au crescut cu 50% anul trecut fata de 2006 si spera ca, la sfarsitul acestui an an, cand va trage linie, procentul de crestere sa fie tot de 50% fata de 2007.


De la agent la vicepresedinte

Horatiu Florescu s-a alaturat echipei Colliers in urma cu zece ani, lucrand ca agent in cadrul departamentului de rezidential, pentru un salariu de aproximativ 1.000 de dolari, iar dupa aproape un an, s-a mutat la departamentul de birouri.

"Primul meu job a fost intr-o firma de papetarie, unde lucram tot pe partea de vanzari. In brokerajul imobiliar insa, cred ca birourile reprezinta elita: oamenii cu care vorbesti sunt tot timpul din categoria top management si te raportezi la alte niveluri”, a afirmat vicepresedintele Colliers.

Click aici pentru a afla cum poate ajunge un broker sa castige peste 10.000 de euro pe luna.