Cand incepi o afacere trebuie sa fii foarte atent in legatura cu ce faci cu banii si, implicit, trebuie sa economisesti cat mai mult. Asadar, atunci cand pui bazele unui start-up, este prioritar sa incerci sa faci ca fiecare suma investita sa merite efortul realizat.

Entrepreneur.com ne propune 10 modalitati de a salva bani in timp ce punem bazele unei afaceri si, totodata, ne sfatuieste ce investitii sunt indicate intr-un start-up.

1. Traieste intr-un stil modest

A investi intr-un mod inteligent si a cheltui cu chibzuinta, atat in ceea ce priveste afacerea pe care o dezvolti, cat si in bunurile personale, te poate ajuta sa economisesti mult mai multi bani decat te-ai fi putut gandi vreodata.

2. Utilizeaza finantari creative

Pentru a da startul unei afaceri, nu este obligatoriu sa detii un capital social. In plus, pentru a pune pe picioare business-ul tau poti utiliza capital si bani de la familie sau prieteni, sau poti intra in diverse competitii de profil de unde ai de castigat ceva, fiindca banii pe care ii poti obtine nu vor trebui declarati sau dati inapoi.

Exista o multime de centre de dezvoltare economica la nivel local si de posibilitati de finantare, de aceea trebuie sa cauti orice oportunitate si sa profiti de ea.

3. Incepe o afacere de mici dimensiuni

Cu cat este mai mica afacerea ta, cu atat mai putini bani vei investi in faza incipienta. Nu trebuie sa te gandesti ca daca business-ul pe care il pui la cale este de proportii scazute, acesta nu va atrage atentia si nu va castiga popularitate. In prima faza, trebuie sa te concentrezi la un numar minim de produse sau servicii pe care le poti furniza cu banii de care dispui. Pentru acest lucru, trebuie sa faci o cercetare preliminara a industriei in care vrei sa activezi si sa identifici tipul de audienta pe care o vizezi.

Click aici pentru a afla care sunt celelalte modalitati de economisire propuse de Entrepreneur.com


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.