Intr-o scrisoare trimisa Ministerului Transporturilor, reprezentantii firmei austriece Strabag spun ca nu inteleg de ce s-a sistat proiectul si ca vor cauta toate caile legale in acest caz.

Oficialii companiei austriece Strabag au adresat ieri o instiintare ministrului Transporturilor, Gheorghe Dobre, in care, dupa ce isi arata nedumerirea pentru faptul ca proiectul autostrazii Bucuresti-Brasov a fost stopat, ameninta autoritatile romane ca le-ar putea da in judecata daca autostrada nu va fi construita. "In calitatea sa de lider al consortiului AStrada (cel care a obtinut contractul de realizare a segmentului de autostrada Bucuresti-Ploiesti - n.red.) Strabag AG nu poate intelege logica anuntului dvs. de oprire a proiectului", se arata in scrisoare.

"Referindu-ne la acest lucru si ca o masura de precautie va anuntam ca vom cauta toate mijloacele legale (pentru a determina autoritatile sa continue proiectul - n.red.)", scrie Rudolpf Krapf, directorul de proiect din partea Strabag.

Amintim ca, recent, ministrul Transporturilor a anuntat ca procedurile demarate pentru construirea auto strazii in sistem de parteneriat public-privat cu firmele Strabag, Vinci si Ashtrom-Roichmann au fost stopate pentru ca sistemul nu asigura transparenta ceruta de normele Uniunii Europene.

Ulterior acestui anunt, surse apropiate afacerii ne-au dezvaluit ca cele trei firme ar fi dispuse la renegocierea partii financiare a contractului, daca proiectul va fi demarat conform intelegerilor de anul trecut. Autostrada Bucuresti-Brasov ar urma sa aiba 174 de kilometri


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.