Agentiile de rating urmaresc cu atentie evolutia economiei romanesti, atragand atentia autoritatilor despre o posibila agravare a situatiei indicatorilor macroeconomici in special datorita faptului ca ne aflam intr-un an electoral, in care masurile populiste pot periclita starea sanatatii economiei autohtone.

Fitch Ratings a acordat Romaniei ratingul BBB, cu o perspectiva negativa, perspectiva care a fost data in ianuarie 2008 ceea ce insemna ca urmatoarea revizuire a companiei poate conduce spre o noua scadere a ratingului.

"Ratingul Romaniei este sustinut de o datorie guvernamentala scazuta si o crestere accentuata a produsului intern brut, dar si de instaurarea regimului democratic reconfirmat prin aderarea la Uniunea europeana, fapt care constituie un factor pozitiv in acordarea ratingului BBB”, mentioneaza Andrew Colquhoun, Director Emerging Europe Sovereigns in cadrul Fitch Ratings.

Nu trebuie neglijata insa perspectiva negativa acordata de Fitch, perspectiva care denota ingrijorarea agentiei de rating in ceea ce priveste evolutia indicatorilor macroeconomici. Asa cum se stie, inflatia si deficitul de cont curent cunosc o crestere accentuata. Apoi, cererea interna se afla la un nivel ridicat, cerere alimentata si de cresterea numarului creditelor.

Click aici pentru a afla care sunt riscurile ce ameninta economia romaneasca.


Despre autor:

Sursa: Moneybox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.