Legislatia actuala privind facturarea taxei de valoarea adaugata (TVA) la nivelul Uniunii Europene (UE) va fi revizuita, pana la sfarsitul anului, potrivit Comisiei Europene (CE), care solicita oamenilor de afaceri propuneri in acest sens, anunta Ministerul Economiei si Finantelor (MEF).

MEF a publicat, pe pagina sa de internet, informatii despre consultarea online lansata de Comisia Europeana. Aceasta se axeaza pe patru segmente ale facturarii TVA: cerinta de a emite o factura, continutul facturii, facturarea electronica si arhivarea facturilor.

"Consultarea se bazeaza pe un studiu ce va fi finalizat pentru Comisie in toamna acestui an. Studiul analizeaza poverile suportate de mediul de afaceri in vederea conformarii cu reglementarile in vigoare, precum si necesitatea statelor membre de a controla in mod eficient TVA", se precizeaza pe site-ul MEF.

Recomandarile oamenilor de afaceri vor trebui transmise pana cel tarziu pe 19 septembrie, iar directiva privind modul de facturare a taxei pe valoarea adaugata, aplicabila la nivelul blocului comunitar, ar putea modificata pana la finalul acestui an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.