Romtelecom a primit din partea Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) dreptul de utilizare a numerelor nationale scurte pentru servicii cu caracter social 116000 si 116111, a anuntat, printr-un comunicat de presa, Autoritatea

"Conform prevederilor din licente, operatorul va asigna cele doua numere nationale scurte pentru servicii armonizate cu caracter social astfel: numarul 116000 Asociatiei Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual, iar numarul 116111 Asociatiei Telefonul Copilului", se arata in comunicatul Autoritatii.

Potrivit comunicatului ANRCTI, numerele trebuie activate in cel mult sase luni de la data alocarii. Pe toata perioada de valabilitate a licentelor (pana la 25 iulie 2018) Romtelecom are obligatia de a se asigura ca serviciile sunt disponibile non-stop, ca informatiile privind disponibilitatea serviciului sunt usor accesibile publicului si ca, pe perioada in care serviciul nu este disponibil, apelantii sunt informati cand acesta va deveni disponibil.

Prin intermediul numarului scurt 116000, Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual va oferi servicii de urgenta pentru copii disparuti, va prelua apeluri prin care se anunta disparitia unor copii si le va transfera apoi politiei. Totodata, la acest numar se va oferi indrumare si sprijin persoanelor in grija carora se afla copilul disparut si se va sprijini desfasurarea investigatiei pentru localizarea copilului.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.