Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inregistrat cresteri sustinute in cadrul sedintei de ieri, pe o lichiditate in urcare fata de ziua precedenta

Investitorii au din nou incredere in puterea de crestere a Bursei Indicele BET, al celor mai lichide 10 titluri, a avut o apreciere de 3,46%, in special, datorita cresterilor actiunilor Bancii Transilvania (TLV) si Petrom (SNP), in timp ce BET-XT a urcat cu 3,35%. BET-C, indicele compozit al pietei, care urmareste evolutia tuturor actiunilor listate pe piata BVB, a crescut cu 2,72%. Companiile din domeniul energetic, incluse in indicile BET-NG, s-au apreciat per ansamblu cu 2,87%.

“Entuziasmul de ieri s-a datorat intr-o masura ridicata evolutiilor pietelor externe care dupa aprecierile destul de importante din sedinta trecuta au evoluat in continuare pozitiv, majoritatea indicilor europeni importanti consemnand ieri cresteri de peste 1%. Cresterile indicilor externi se datoreaza in mare masura scaderii pretului petrolului, dar si stirilor pozitive publicate pe piata americana in sedinta curenta”, a declarat, pentru Wall Street, Nicu Grigoras, broker la Intercapital Invest.

Indicele Dow Jones a inregistrat inainte de deschiderea sedintei BVB de ieri un avans de 226,48 puncte, cu o apreciere de 2,39%, iar Standard & Poor 500 crescuse cu 2,34%. Evolutie in crestere au inregistrat-o si actiunile listate pe bursele din Asia, iar indicele Nikkei 225 a urcat cu 208,34 puncte, avand un avans de 1,48%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.