Cresterea economica puternica din prima jumatate a acestui an a contribuit la obtinerea unor rezultate financiar bune de catre BCR, a declarat directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl, citat de NewsIn. Seful Erste estimeaza pentru intregul an o crestere a economiei romanesti de peste 7%

Seful Erste prevede o crestere de peste 7% a economiei romanesti in acest an In cursul diminetii, Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat pentru primul semestru o crestere cu 63,5% a profitului net, la 759,5 milioane lei (206,6 milioane euro).

Pentru anul urmator, directorul general al grupului austriac se asteapta la un avans economic usor temperat fata de 2008, dar puternic in continuare, de cel putin 6%.

In primul trimestru al acestui an, produsul intern brut (PIB) al Romaniei a avansat in termeni reali cu 8,2%, al doilea ritm de crestere din Uniunea Europeana, dupa Slovacia.

Oficialul Erste estimeaza o temperare a inflatiei in acest an, mizand pe reducerea presiunii pe partea de salarii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.