Pe o piata a recuperarii creantelor aflata in continua dezvoltare, masurile de inasprire a conditiilor de creditare va ajuta in procesul de recuperare a creantelor, a declarat pentru MoneyBox Ina Moldoveanu, director de marketing si comunicare in cadrul Urban si Asociatii

Recuperatorii de creante ajutati de inasprirea conditiilor de creditare Moldoveanu considera ca procesul recuperarii debitelor va fi mult facilitat “ in sensul in care bancile vor avea toate datele necesare recuperarii debitului respectiv si procedura de recuperare nu va mai fi ingreunata de viciile care apar ca urmare a usurintei cu care se dau creditele . De exemplu, creditul doar cu buletinul a generat extrem de multi debitori si recuperarea acestora este foarte dificila dat fiind faptul ca datele existente sunt foarte putine”.

Potrivit estimarilor Institutului National de Statistica (INS) valoarea totala a pietei recuperarii de creante din Romania se ridica la valoarea de 15 miliarde de euro, insa aici sunt incluse si sectoarele private si fiscal-bugetare ale statului roman. Pe viitor, se preconizeaza cresterea valorii totale a pietei, insa exact nu se poate estima de pe acum data fiind instabilitatea industriei recuperarii creantelor.

“Piata recuperarii creantelor este intr-o continua dezvoltare de multi ani si va continua sa se dezvolte atata timp cat vor exista situatii ce impun recuperarea creantelor. Piata recuperarii debitelor s-a dezvoltat rapid in acesti ani si de la clienti care erau impotriva externalizarii acestui serviciu am ajuns la externalizarea totala a serviciului juridic”, a explicat Moldoveanu.

In privinta sumelor recuperate, directorul de marketing si comunicare de la Urban si Asociatii a declarat: “Valoarea totala a creantelor recuperate se ridica la sute de milioane de euro si se asteapta o crestere considerabila si in acest an”.


Despre autor:

Sursa: Moneybox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.